Renang adalah Agenda Favorit Angga’s Family

Siapa yang bisa nolak kalau sudah membayangkan nyebur diair jernih,warna kebiruan tampak dari jauh, dengan volume yg banyak disebuah kedalaman…pasti seger banget apalagi  pas nganggur atau libur…

image

Wahh pasti wis,,,si emaknya adzkiah ini kebagian tugas buat puter otak mau kemana kitaa satu keluarga???wkwkwk

image

Yg pasti klo liburan,murah,enak,ada acara byur byur byur nya kata baby adzkiah…well..referensi banyak tempat bagus dihotel2 makassar yg ada swimming poolnya diroof top,but berhubung tanggal belum kembali muda,akhirnya pilihan jatuh di Cafe n Swimming Pool Grand Mode jln. CEndrawasih,Makassar..cari aja digogglemap pasti ketemu..

image

Keunggulannya :
1. Harga murah 30 ribu perorang,adzkiah dibawah 2 tahun jadi gretong
2. Makanan dicafenya macem2 ada berat n ringan harga juga terkangkau alias wajar gak sampek 30rb.
3. Ada ice cream sukaan anak2
4. Interiornya cakep lumayan lah karena banyak patung tokoh kartun,tempat duduk nyaman,dan pohon2 palem yang buat teduh..n lumayan buat yang mau foto2
5. Gak terlalu rame,dan kamar mandinya bersih.

image

Kekurangan :
1. Kedalaman kurang dalam menurutku utk kolam renang dewasa..jadi emang bukan buat olahraga sih ini tempat lebih utk refreshing keluarga dan anak2
2. Kaporitnya agak keras..beda lah kalau kita renang di pedesaan atau prgunungan kyak sengkaling malang,atau heritage toraja.

image

Under Water feels like Outer Space

free dive (me) seems like an astronauts (feels Free!!)

free dive (me) seems like an astronauts (feels Free!!)

Indonesia is a beautiful country. it has many wonderfull places especially the deep blue see. I’ll proudly show you the beautiful under water from some places, those are Cangke Island and Lanjukang Island. Cangke and Lanjukang is still natural not crowded like Kuta or Sanur Bali. There are so many kinds of anemon and fish. First time snorkling and free dive in here, my heart can’t stop to say thanks “God…it’s damn beautiful…please keep them, save them till our grand grand grand grand…children…” and can’t stop to open my eyes watching colorfull things even a second.

Cangke Island Under Water

Cangke Island with fresh and clear water

Cangke Island with fresh and clear water

beautiful...isn't it??

beautiful…isn’t it??

CORAL in Cangke under water

CORAL in Cangke under water

this coral lookss like a giant mushroom

this coral lookss like a giant mushroom

wonderfull like I've said

wonderfull like I’ve said

a giant fish called Kudu-Kudu Fish

a giant fish called Kudu-Kudu Fish

these green corals together as a compact unit like a fresh garden

these green corals together as a compact unit like a fresh garden

Lanjukang Under Water

it's not too deep in Lanjukang under water, but it's GREAT!!!!so watch out for ur body, ur feet, ur hand!!don't damage

it’s not too deep in Lanjukang under water, but it’s GREAT!!!!so watch out for ur body, ur feet, ur hand!!don’t damage

anemons and cute clown fish :)

anemons and cute clown fish 🙂

U can also see this in Lanjukang Island

U can also see this in Lanjukang Island

this greend colour is so sexy and beautiful I think. How bout you..

this greend colour is so sexy and beautiful I think. How bout you..

How can we get this place????

– If we’re in Indonesia….so go to Makassar, South of Sulawesi

– sailing by a boat in Paotere Harbour

– Just say you wanna go to Lnajukang, Cangke, or other island like samalona, podang-podang etc.

– don’t forget to bring a tent and some logistics because there’s no hotel or restaurant in those island

– the last keep the cleanness and attitude there…

thanks for reading…have a nice swimming and snorkling…bye bye 🙂

Photos by : The Gosong Jungkies